Globi China Academie

Hoe werkt het Chinese politieke systeem?

Om doeltreffend met of in China te werken is bekendheid met de lokale (historische) politieke situatie onontbeerlijk. In deze e-learning lichten we enkele belangrijke Chinese politieke factoren toe en herleiden we die tot de bijbehorende historische context.

Deze cursus is voor:

Bedrijven en overheden die samenwerken met Chinese counterparts

Waarom deze cursus?

Je krijgt in korte tijd inzicht in de belangrijkste elementen van het Chinese politieke systeem en weet deze in de historische context te plaatsen.

Na afloop van deze cursus:

Begrijp je welke culturele en historische factoren van belang zijn in zakelijk contact met Chinese counterparts en kun je hierop anticiperen.

Je hebt geen toegang tot deze cursus. Schaf hem aan voor €79.00.

Documenten

Luistertips

1) (EN) Pekingology – Provincial Power in a Centralizing China

De Pekingology Podcast biedt een diepgaande analyse op Chinese politieke zaken. In deze aflevering wordt de verhouding tussen centrale en provinciale overheid besproken.

2) De Rode Draad – Vrijheid en Orde

In De Rode Draad worden Chinese maatschappelijke thema’s belicht samen met Nederlandse China-experts. In deze aflevering wordt autoritair leiderschap en vrijheid besproken.

Leestips

1) The Wire – Deep State, Inc.

Dit artikel biedt een uniek kijkje in de vaak ondoorzichtige relatie tussen de Chinese staat en grote (internationaal opererende) Chinese bedrijven (gratis registratie om het artikel te bekijken)

2) Sixth Tone – China Opens Anti-Trust Probe Into Food-Delivery Giant Meituan

In dit artikel biedt inzicht in de gespannen relatie tussen China’s steeds machtiger wordende internetbedrijven en de Chinese staat.

Main Content