Globi China Academie

Hoe zit de Chinese taal in elkaar?

Chinees lijkt op het eerste gezicht een moeilijke taal, maar hij zit logischer in elkaar dan je denkt. In deze e-learning leer je hoe de taal precies in elkaar steekt, qua schrift grammatica en uitspraak en leer je enkele handige Chinese woordjes.

 

Deze cursus is voor:

Iedereen met een interesse in China en de Chinese taal.

Waarom deze cursus:

De Chinese taal lijkt met z’n karakters en aparte uitspraak ontzettend complex, maar zit eigenlijk vrij logisch in elkaar. Na het volgen van deze cursus is de Chinese taal voor jou geen raadsel meer.

Na afloop van de cursus:

Begrijp je de structuur en logica van het Chinees, weet wat karakters, tonen en pinyin zijn en kunt enkele woordjes Chinees zeggen.

 

Je hebt geen toegang tot deze cursus. Schaf hem aan voor €19.00.

Tips

1) Chineescultuurplein

Chinees is een hele interessante taal om mee bezig te zijn. Als je meer wilt lezen over de Chinese taal (en cultuur!) dan kun je eens een kijkje nemen op de website www.chineescultuurplein.nl. Dit is een van de meeste complete Nederlandstalige websites over Chinees. 

2) Duolingo – Chinees

Mocht je echt Mandarijn willen gaan leren, dan is het het beste omdat klassikaal te doen. Omdat Chinees een toontaal is, is het heel belangrijk dat je vanaf het begin de uitspraak heel goed leert en dat kan het beste met een docent erbij. Mocht je toch aan de zelfstudie willen dan is Duolingo een goede optie om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan.

3) A key to Chinese speech and writing

Al sinds de jaren ’90 is ‘A key to Chinese speech and writing’ van Joel Belassen een heel erg populair cursusboek. De methode is echter vooral geschikt als je vanaf het begin direct met karakters aan de slag wilt en niet snel even wat Chinees voor op reis wilt leren.

4) Voor dummies

Ben je vooral zoek naar wat quick-fixes voor op (zaken)reis? Probeer dan ‘Chinees voor Dummies’.

5) Pleco

Wil je  specifiek bepaalde woorden naar het Chinees willen vertalen of willen weten wat een bepaald karakter betekent, dan kun je de app Pleco gebruiken. Dit is een woordenboek met allerlei handige extra functionaliteiten. 

Main Content